Banca Transilvania vrea să răscumpere 1 milion de acţiuni la un preţ maxim de 30 de lei. Programul de răscumpărare a început astăzi

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), cea mai mare instituţie de credit din România, a anunţat joi la Bursa de Valori Bucureşti că prin Rezoluţia Consiliului de Administraţie al băncii, adoptată în data de 15 noiembrie 2023, a fost decisă răscumpărarea a 1 milon de acţiuni TLV în cadrul limitelor hotărârilor acţionarilor din 26 aprilie 2023, scrie ZF.

341 afișări
Imaginea articolului Banca Transilvania vrea să răscumpere 1 milion de acţiuni la un preţ maxim de 30 de lei. Programul de răscumpărare a început astăzi

Banca Transilvania vrea să răscumpere 1 milion de acţiuni la un preţ maxim de 30 de lei. Programul de răscumpărare a început astăzi

„Cumpararea un număr de maxim 1.000.000 actiuni (din totalul celor 5.000.000 de actiuni aprobate a fi rascumparate de catre AGEA) cu valoarea nominala de 10 lei/actiune, la un pret minim egal cu pretul de piata de la BVB din momentul efectuarii achizitiei si un pret maxim de 30 lei, conform preţurilor zilnice de tranzacţionare la BVB, valabile in perioada de răscumpărare”, se arată în raport.

Volumul de acţiuni pe care îl va putea cumpăra societatea va fi determinat în conformitate cu prevederile art. 3 din Regulamentul Delegat (UE) 2016/1052. Acţiunea de rascumpărare va fi derulată în intervalul 17 noiembrie 2023 – 31 ianuarie 2024.

Banca Transilvania are 18,3 mld. lei capitalizare, după ce acţiunile s-au apreciat cu 29,7% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 1,7 mld. lei, arată datele BVB. Banca de la Cluj a anunţat un profit net de 2,3 mld. lei în primele nouă luni din 2023, cu 37% mai mare faţă de rezultatul net din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici