Bancherii au ieftinit creditele imobiliare sau ipotecare

Bancherii au ieftinit împrumuturile imobiliare sau ipotecare, constrânşi fiind şi de reducerea dobânzii-cheie aplicate de banca centrală, informează Evenimentul Zilei.

33 afișări
Imaginea articolului Bancherii au ieftinit creditele imobiliare sau ipotecare

Bancherii au ieftinit creditele imobiliare sau ipotecare (Imagine: Mediafax Foto)

Creditarea ipotecară dă semne de dezgheţare după doi ani în care cumpărarea unui imobil a fost practic imposibilă pentru români. Dobânzile mari au făcut creditele ipotecare de neatins.

Ca o comparaţie, indicele Dobânzii Anuale Efective (DAE) la creditele ipotecare în euro, calculat de Conso.ro, era la finele lunii februarie 2009 la o cotaţie de 12,312 puncte faţă de doar 9 puncte la cât ajunsese la sfârşitul lui ianuarie în acest an, cu peste 25% mai mic. Şi oficialii băncii centrale cred că dobânzile vor mai scădea, în viitorul apropiat.

Citeşte mai multe despre creditele imobiliare sau ipotecare pe www.evz.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici