Bancherii se aşteaptă ca 10-20% din bugetari să aibă probleme cu plata ratelor

Cei mai mulţi dintre clienţii care s-au confruntat cu probleme în ultimul an au preferat soluţiile prin care ratele sunt reduse pentru câteva luni.

16 afișări
Imaginea articolului Bancherii se aşteaptă ca 10-20% din bugetari să aibă probleme cu plata ratelor

Bancherii se aşteaptă ca 10-20% din bugetari să aibă probleme cu plata ratelor (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

Odată cu aplicarea reducerilor salariale cu 25% în sistemul bugetar, bancherii se aşteaptă ca 10-20% din numărul celor care au credite să se confrunte cu restanţe, însă nu au emoţii prea mari, pentru că au deja în spate experienţa restructurărilor făcute pentru clienţii din mediul privat în 2009.

În timp ce unele bănci au creat încă de anul trecut programe speciale pentru clienţii care nu mai fac faţă cu plata ratelor, altele preferă să meargă pe o abordare de la caz la caz, negociind cu fiecare client în parte. Indiferent de opţiune, bancherii spun că cel mai important este ca datornicul să vină la ofiţerul de credit şi să discute înainte de a acumula întârzieri importante.

Citeşte mai multe despre problemele bugetarilor la plata ratelor pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici