Bancherul capitalist te obligă să iei bani de la CAR

Refuzaţi de bănci, românii s-au întors către casele de ajutor reciproc (CAR) în ultimul an, pe fondul crizei economice. Astfel, în timp ce soldul creditelor în lei acordate de bănci populaţiei a scăzut cu 5,3% în perioada octombrie 2008-octombrie 2009, conform datelor băncii centrale, CAR-urile se laudă cu creşteri medii de 30%, informează "Gândul".

19 afișări
Imaginea articolului Bancherul capitalist te obligă să iei bani de la CAR

Bancherul capitalist te obligă să iei bani de la CAR (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"A fost o creştere semnificativă mai ales la sfârşitul anului trecut, când băncile au pus frână la creditare, după care cererile solicitanţilor au continuat tot anul 2009. De când a început criza până acum, avem cu 8% mai mulţi membri cotizanţi", a declarat pentru Gândul Florin Simion, directorul Federaţiei Caselor de Ajutor Reciproc din România (FEDCAR), care reuneşte 17 CAR-uri şi în jur de 72.000 de membri cotizanţi.

Citeşte mai multe despre Casele de Ajutor Reciproc pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici