Băncile care nu vor supravieţui. Dacă aveţi conturi la ele, este bine de ştiut

În urma conso­li­dă­rii pe piaţa bancară românească vor rămâne câte­va bănci universale şi câţiva jucători de ni­şă, procesul urmând să fie in­fluenţat şi de „for­ţele pieţei“ şi de noile re­guli din ban­king, informează Ziarul Financiar.

41449 afișări
Imaginea articolului Băncile care nu vor supravieţui. Dacă aveţi conturi la ele, este bine de ştiut

Băncile care nu vor supravieţui. Dacă aveţi conturi la ele, este bine de ştiut (Imagine Viorel Dudau / Mediafax Foto)

Consolidarea pe piaţa ban­ca­ră românească va continua şi este po­si­bilă chiar o înjumătăţire a nu­mă­rului de instituţii de credit, însă pro­cesul nu va fi rapid şi automat, susţin unii bancheri care au par­ticipat la con­fe­rinţa „Emerging fun­ding for the real eco­nomy“, care l-a avut guest spea­ker pe Geor­ge Fried­man, unul dintre cei mai influenţi con­sultanţi ame­ricani în geopolitică, pre­şe­din­te al Stratfor şi Geo­po­litical Futures, notează Ziarul Financiar.

„Procesul de con­so­lidare se va produce. Este greu de crezut că se poate supravieţui cu o cotă de pia­ţă foarte mică. Însă, câte bănci vor ră­mâ­ne şi în ce perioadă de timp, este di­ficil de estimat. În mod clar avem un număr mare de bănci. Ar putea să rămână 15-20 de bănci... cine ştie. În mod clar vor fi câteva bănci uni­ver­sa­le şi câţiva jucători de nişă“, a de­cla­rat Mihaela Bîtu, de­puty CEO, direc­torul diviziei de com­mer­cial banking la ING Bank.

CITEŞTE CONTINUAREA PE ZIARUL FINANCIAR

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici