Băncile centrale din mai multe state au redus dobânzile de politică monetară

Băncile centrale din Marea Britanie şi Canada au redus, miercuri, dobânzile de politică monetară, cu 0,5 puncte procentuale, alăturându-se Băncii Centrale Europene (BCE) şi Rezervei Federale într-un efort coordonat de revigorare a sistemului financiar şi evitare a recesiunii.

23 afișări
Imaginea articolului Băncile centrale din mai multe state au redus dobânzile de politică monetară

Băncile centrale din mai multe state au redus dobânzile de politică monetară (Imagine: Mediafax/AFP)

China a luat de asemenea parte la iniţiativă, reducând dobânda cu 0,27 puncte procentuale.

Banca Angliei a redus dobânda de politică monetară cu 0,5%, la 4,5%, iar Banca centrală a Canadei a luat o măsură similară, scăzând rata de referinţă la 2,5%.

Băncile centrale din Suedia şi Elveţia au luat măsuri similare, alăturându-se eforturilor celorlalte instituţii.

Rezerva Federală a adoptat aceeaşi decizie, reducând dobânda la 1,5%, iar rata stabilită de BCE s-a diminuat de la 4,25% la 3,75%.

Banca Japoniei a decis să nu reducă dobânda de politică monetară de la nivelul actual, de 0,5%, însă Fed a anunţat că a primit sprijin puternic din partea partenerilor de la Tokyo pentru reducerea coordonată a dobânzilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici