Băncile inventează noi comisioane. Câţi bani fac din taxele pe care ni le aplică

Majoritatea băncilor inventează noi comisioane sau le măreşte pe cele vechi în dorinţa de a strânge cât mai mulţi bani de la milioanele de români, care au conturi deschise la ele. Sunt însă şi câteva excepţii adică există şi bănci care încep să renunţe sau măcar să mai taie din anumite comisioane.

1221 afișări
Imaginea articolului Băncile inventează noi comisioane. Câţi bani fac din taxele pe care ni le aplică

Băncile inventează noi comisioane. Câţi bani fac din taxele pe care ni le aplică (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

De exemplu, să spunem că ai datorii neachitate la Fisc sau la terţe persoane, care te pot duce în executare silită, şi că ţi se va aplica cea mai uşoara formă de recuperare a debitelor, adică ţi se va pune po­pri­re pe conturile bancare. Ştiai că se comisionează?

La ora actuala, sunt peste zece instituţii de credit care îţi iau comision dacă se dispune poprirea con­tu­rilor sau contului tău.

De exemplu, Banca Italo-Romena îţi ia un comision de 120 de lei (circa 30 de eu­ro) pentru fiecare poprire a unui cont.

Astfel te vei trezi în situaţia în care dacă ai contul poprit, ţi se va ridica poprirea doar după ce vei plăti datoria şi comisionul de poprire şi toate astea, bineînţeles, dintr-un cont deschis la o alta instituţie de credit.

Pe lista băncilor care îţi comisionează poprirea se numară şi BRD, dar şi Banca Tran­sil­vania, Piraeus Bank sau Millennium Bank.

Află care sunt cele mai ciudate comisioane pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici