Băncile se împrumută ieftin de pe piaţă. Când scad şi dobânzile la credite?

Companiile cu credite în lei, dar şi clienţii persoane fizice cu dobânzi legate de rata ROBOR la o lună pot vedea pe piaţă şanse de ieftinire a împrumuturilor după o săptămână în care dobânzile la care băncile se împrumută între ele au coborât la noi minime datorită excesului de lichiditate, putând rămâne jos pentru o perioadă mai lungă de timp.

51 afișări
Imaginea articolului Băncile se împrumută ieftin de pe piaţă. Când scad şi dobânzile la credite?

Băncile se împrumută ieftin de pe piaţă. Când scad şi dobânzile la credite? (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Băncile plătesc în prezent o dobândă de 3,59% pe an pentru a atrage lichidităţi în lei pe 30 de zile de pe piaţa interbancară (indicatorul ROBOR la o lună), în condiţiile în care în urmă cu şase luni dobânzile depăşeau 6,8% pe an.

În plus, scăderea dobânzilor pe termen scurt începe să se transmită şi la termenele de trei sau şase luni, luate ca etalon la stabilirea costului creditelor de retail în lei, dar aici mişcarea este încă timidă şi există aşteptări ca în perioada următoare să nu se înregistreze fluctuaţii prea mari.

Citeşte mai multe despre împrumuturile luate de bănci de pe piaţă pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici