Banii crimei organizate au salvat sistemul financiar

"Bani murdari" de ordinul sutelor de miliarde USD - proveniţi din traficul de droguri, arme şi fiinţe umane, din contrabandă, prostituţie, extorcări şi alte activităţi criminale - sunt cei care au ţinut în viaţă sistemul financiar internaţional, în perioada imediat următoare prăbuşirii Bursei de pe Wall Street, informează "Gândul".

21 afișări
Imaginea articolului Banii crimei organizate au salvat sistemul financiar

Banii crimei organizate au salvat sistemul financiar (Imagine: Gândul)

Până ce guvernele lumii aveau să sprijine din fonduri publice instituţiile de credit, banii crimei organizate au fost "singurul capital lichid de investit", consideră Antonio Maria Costa, directorul executiv al Biroului ONU pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC).

Citeşte mai multe despre cum a fost salvat sistemul financiar cu banii crimei organizate pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici