Barroso: CE nu activează clauzele de salvgardare pe agricultură

România are încă deficienţe în sectorul agricol, legate în special la identificarea parcelelor de teren, iar Comisia Europeană va analiza măsurile care trebuie luate, pe baza auditului aflat în derulare, fără a activa clauzele de salvgardare, a declarat, vineri, preşedintele CE, Jose Manuel Barroso.

2 afișări
Imaginea articolului Barroso: CE nu activează clauzele de salvgardare pe agricultură

Barroso: CE nu activează clauzele de salvgardare pe agricultură

El a arătat, la sfârşitul întâlnirii cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, că, "la nivel global", Comisia Europeană este mulţumită de progresele înregistrate de România după ce a devenit membru UE, dar că există încă o serie de deficienţe în sectorul agricol, în special în ceea ce priveşte calitatea procesului şi a sistemului de identificare a parcelelor de teren.

Premierul Tăriceanu a arătat că operaţiunea de identificare şi control al parcelelor este complicată şi că trebuie să se ţină cont că România este ţara cu cea mai mare fărâmiţare a terenurilor agricole.

El a arătat că, în toamnă, va începe plata subvenţiilor UE pentru agricultură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici