Băsescu a cerut opinia CA al BNR despre evoluţia macroeconomică

Preşedintele Traian Băsescu a vizitat, miercuri dimineaţă, Muzeul BNR şi tezaurul şi s-a întâlnit cu membrii Consiliului de Administraţie al BNR.

26 afișări
Imaginea articolului Băsescu a cerut opinia CA al BNR despre evoluţia macroeconomică

Băsescu, în vizită la BNR (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful statului a stat în sediul băncii timp de două ore şi 40 de minute, iar la plecare a fost condus de guvernatorul Mugur Isărescu şi de reprezentanţi ai Consiliului de Administraţie.

El a fost întâmpinat pe treptele de la intrarea în BNR de guvernatorul Mugur Isărescu. Cei doi au dat mâna, iar preşedintele a făcut o fotografie, în holul instituţiei, cu membrii Consiliului de Administraţie.

Băsescu avea în program vizitarea muzeului BNR şi a sălii unde este depozitat tezaurul şi discuţii cu membrii Consiliului de Administraţie.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu a solicitat, miercuri, în timpul vizitei la Banca Naţională, opinia membrilor Consiliului de Administraţie cu privire la evoluţia macroeconomică a României în anii următori, informează Preşedinţia.

Comunicatul arată că, în deschiderea vizitei, preşedintele a vizitat Muzeul BNR şi tezaurul, fiind întâmpinat şi însoţit de guvernatorul Mugur Isărescu.

"Cu prilejul vizitei, şeful statului s-a întâlnit şi a discutat şi cu ceilalţi membri ai Consiliului de Administraţie al BNR. Preşedintele Traian Băsescu a solicitat opinia membrilor Consiliului cu privire la evoluţia macroeconomică a României, în anii următori", se arată în comunicat.

Administraţia prezidenţială menţionează că şeful statului şi membrii Consiliului de Administraţie al BNR au avut "un schimb de opinii cu privire la nevoia de întărire a capacităţii instituţionale a ţării noastre de programare şi implementare a unor politici economice coerente, precum şi referitor la perspectiva României de a se integra în Uniunea Economică şi Monetară".

Vizita şefului statului la BNR a durat două ore şi 40 de minute, el plecând fără a face declaraţii presei.

Presa nu a avut acces la eveniment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici