Băsescu: Băncile nu finanţează economia, trebuie noi garanţii guvernamentale la creditarea IMM

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la întâlnirea cu delegaţia FMI, CE şi BM, că băncile nu au nicio disponibilitate pentru a finanţa economia în acest moment şi trebuie acceptată acordarea de garanţii guvernamentale pentru creditele acordate IMM-urilor de către bănci.

172 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Băncile nu finanţează economia, trebuie noi garanţii guvernamentale la creditarea IMM

Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Şeful statului a enumerat, la începutul întrevederii, obiectivele noului acord cu organismele financiare internaţionale, menţionând şi crearea de locuri de muncă, resursa fiind fondurile europene.

"Va trebui să negociem cu dumneavoastră un fond de garanţii guvernamentale pentru a putea da garanţii băncilor să acorde finanţare IMM-urilor. Altfel, băncile nu au niciun fel de disponibilitate să finanţeze economia în momentul de faţă", a afirmat Băsescu, referindu-se la priorităţile noului acord pe care autorităţile române doresc să îl încheie cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială.

El a arătat că o altă sursă de creştere economică poate fi accesarea de resurse financiare oferite de Banca Europeană de Investiţii, însă autorităţile române trebuie să pregătească în acest sens un "spaţiu fiscal adecvat".

"Va trebui să creăm spaţiul fiscal să utilizăm facilităţile uriaşe create la ultimul Consiliu European legat de accesarea de bani de la Banca Europeană de Investiţii, inclusiv prin punerea în garanţie a unor sume de bani din fondurile de coeziune", a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici