Băsescu, către Ioan Niculae: Cereţi Guvernului analiză privind combinatele de îngrăşăminte

Preşedintele Traian Băsescu a participat, luni, la o dezbatere cu mediul de afaceri, ocazie cu care i-a recomandat omului de afaceri Ioan Niculae să ceară Guvernului să analizeze capacitatea combinatelor de îngrăşăminte chimice de a rămâne pe piaţă în actualele condiţii.

575 afișări
Imaginea articolului Băsescu, către Ioan Niculae: Cereţi Guvernului analiză privind combinatele de îngrăşăminte

Băsescu, către Ioan Niculae: Cereţi Guvernului analiză privind combinatele de îngrăşăminte (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"În cazul domnului Niculae, altă dezbatere de presă, mai mult sau mai puţin îndreptăţită. Sigur că până la urmă vorbim despre nişte măsuri de scoatere din criză a companiilor producătoare de îngrăşăminte. Şi piaţa îngrăşămintelor, ca şi piaţa oţelului, sunt dependente de fluctuaţiile de preţ. Va trebui analizat dacă rezistă în competiţie pentru că în România petrochimia a fost prăbuşită pur şi simplu de dumping-ul produs de Ucraina şi de Federaţia Rusă", a spus preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului i-a recomandat omului de afaceri Ioan Niculae să ceară Guvernului să analizeze capacitatea combinatelor de îngrăşăminte chimice de "a sta" pe piaţă în actualele condiţii.

"Domnule Niculae, chiar dacă este un scandal public în momentul de faţă, ca şef al statului nu mă pot preface. Trebuie analizat, şi cereţi la Guvern să se analizeze capacitatea combinatelor de producţie de îngrăşăminte din România de a sta pe piaţă în actualele condiţii. Dacă nu, va trebui să vedem", a mai spus preşedintele.

Şeful statului a spus că tot astfel se întâmplă la Sidex sau la Alro. "Dar nu o să vedeţi că unul care ia energie fără să producă nimic (...) este atacat în presă. De ce ? Că ei dau publicitate, domnule. Ei dau publicitate", a mai spus preşedintele.

Preşedintele a participat, luni, la Gala Jubiliară ANEIR 2011, eveniment organizat de Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor din România, în parteneriat cu Banca Naţională a României.

Ioan Niculae este principalul acţionar al grupului Interagro SA şi finanţator al echipei de fotbal Astra Ploieşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici