Băsescu: FMI nu este biciul lui Dumnezeu peste Guvernul României şi peste Parlament

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la o conferinţă organizată de "Ziarul Financiar", că s-a acreditat ideea că FMI este "biciul lui Dumnezeu peste Guvernul României şi peste Parlament", şeful statului dând asigurări că "nu este aşa".

226 afișări
Imaginea articolului Băsescu: FMI nu este biciul lui Dumnezeu peste Guvernul României şi peste Parlament

Băsescu: FMI nu este biciul lui Dumnezeu peste Guvernul României şi peste Parlament (Imagine: Alex Moise/Mediafax Foto)

Preşedintele Băsescu a precizat că noul acord cu FMI reprezintă un "program 100% al Guvernului României".

El a menţionat că autorităţile de la Bucureşti au fost cele care au ridicat problema marilor regii, fiind pentru prima dată când într-un acord al FMI se introduc probleme legate de restructurarea companiilor de stat.

"Vă garantez că este un program al Guvernului României, însă am considerat că trebuie să îl facem în parteneriat cu FMI, BM şi CE", a adăugat şeful statului, precizând că obiectivele sunt: consolidarea fiscală şi creşterea competitivităţii.

Traian Băsescu a susţinut că era necesară expertiza FMI şi că trebuia ca România să se ferească de "riscul politic al anului viitor".

"Teama mea a fost că, venind anul 2012, va exista tentaţia unor măsuri populiste. (...) În anii electorali noi ne-am defectat întotdeauna condiţiile de stabilitate macroeconomică. (...) Aş vrea ca anul 2013 să fie un an de continuitate, şi nu să reparăm ceea ce s-a stricat în anul anterior", a subliniat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici