Băsescu: Guvernul angajează un credit intern de un miliard de euro pentru restructurarea datoriei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că Guvernul angajează un credit intern de un miliard de euro pentru a-şi restructura datoria pe termen scurt şi foarte scurt şi a adăugat că împrumutul va fi luat în condiţii mai bune decât ar fi fost pe piaţa internaţională.

51 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Guvernul angajează un credit intern de un miliard de euro pentru restructurarea datoriei

Băsescu: Guvernul angajează un credit intern de un miliard de euro pentru restructurarea datoriei (Imagine:Mediafax Foto)

"Guvernul angajează acum un credit intern de un miliard de euro, pentru a-şi restructura datoria pe termen scurt şi foarte scurt, care este extrem de împovărătoare", a spus şeful statului.

El a adăugat că ştie condiţiile în care este luat creditul şi a precizat că acestea sunt avantajoase.

"Ştiu condiţiile de angajare a creditului, care sunt bune, sunt mult mai bune decât dacă Guvernul ar fi ieşit pe piaţa internaţională pentru angajarea unui credit de un miliard", a menţionat şeful statului.

Datoria publică totaliza 120,7 miliarde de lei la finele lunii mai, reprezentând 22,7% din Produsul Intern Brut estimat pentru acest an, de 531 miliarde de lei. În primele cinci luni din acest an, datoria publică a urcat cu 10%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici