Băsescu: Guvernul are datorii cumulate de 1,1 miliarde de euro

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că Guvernul avea, pe datorii facturate până la 31 decembrie 2008, datorii de 725 de milioane de euro iar pe "datorii nefacturate" 367 de milioane de euro ceea ce înseamnă un total de 1,1 miliarde.

18 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Guvernul are datorii cumulate de 1,1 miliarde de euro

Băsescu: Guvernul are datorii cumulate de 1,1 miliarde de euro (Imagine: Mediafax Foto)

"Pe datorii facturate pe la 31 decembrie, Guvernul are datorii de 725 de milioane de euro. Şi pe datorii nefacturate, pentru că (..) la facturare trebuie să plăteşti datoriile la stat chiar dacă n-ai încasat banii, pe datoriile nefacturate, alte 367 de milioane de euro ceea ce înseamnă 1,1 miliarde", a spus preşedintele Traian Băsescu, într-o întâlnire cu membrii patronatelor din România.

Şeful statului a apreciat că primul lucru care trebuie făcut este ca aceste datorii să fie facturate, pentru a oferi lichidităţi agenţilor economici.

Băsescu a spus că în urma discuţiei pe care a avut-o joi seară cu Ministrul Finanţelor ( Gheorghe Pogea. nr.r) consideră că cea mai bună decizie este achitarea acestor datorii până la jumătatea lunii martie, tocmai în scopul de a oferi lichidităţi.

"O altă problemă este legată de administraţiile locale care în acest moment au datorii facturate de o jumătate de miliard de euro şi nefacturate de alte 400 de milioane de euro (...) iată mai vine încă un miliard şi aici. Practic instituţiile publice au datorii facturate şi nefacturate la agenţii economici de peste 2 miliarde de euro", a spus preşedintele Traian Băsescu.

În opinia acestuia "prioritatea zero în momentul de faţă este deblocarea agenţilor economici, prin plata datoriilor pe care le are statul, prin instituţiile centrale şi locale, la aceştia".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici