Băsescu îi îndeamnă pe oamenii de afaceri turci să investească în România

Preşedintele Traian Băsescu le-a transmis mulţumiri, luni, la Ankara, oamenilor de afaceri turci pentru contribuţia pe care o aduc la creşterea economică a României şi i-a invitat să vină să facă afaceri în România.

187 afișări
Imaginea articolului Băsescu îi îndeamnă pe oamenii de afaceri turci să investească în România

Băsescu îi îndeamnă pe oamenii de afaceri turci să investească în România (Imagine: Shutterstock)

"Îi asigur că în România vor găsi o ţară oricând gata să-i primească pentru dezvoltarea afacerilor lor, nu numai cu destinaţie România, dar pentru toată piaţa Uniunii Europene", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că, pe primele 9 luni ale anului, volumul schimburilor economice între România şi Turcia a depăşit 3,5 miliarde de euro.

De asemenea, el a fost întrebat ce facilităţi vor fi acordate oamenilor de afaceri turci.

"Trebuie să vă spun că România nu poate acorda facilităţi investitorilor dintr-o ţară, altora nu, şi aşa mai departe. România are un sistem de impozite şi taxe care favorizează investiţiile străine, în mod egal şi cu cele româneşti. Nu putem discuta despre nişte facilităţi speciale pentru investitori dintr-o anumită ţară. Chiar statutul nostru de ţară membră a Uniunii Europene nu ne permite să creăm facilităţi deosebite. Dar una din cheile fundamentale ar fi dacă am ieşi din clişeele de la noi. Un stat al UE are un sistem egal pentru toţi investitorii", a conchis şeful statului român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici