Băsescu, interesat de stadiul renegocierii contractului dintre Ford şi autorităţile române

Preşedintele Traian Băsescu a primit, miercuri, la Cotroceni, o delegaţie a companiei Ford, discutând cu cei prezenţi despre proiectele constructorului auto şi interesându-se despre stadiul renegocierii contractului cu această companie.

22 afișări
Imaginea articolului Băsescu, interesat de stadiul renegocierii contractului dintre Ford şi autorităţile române

Băsescu, interesat de stadiul renegocierii contractului dintre Ford şi autorităţile române (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întâlnirea are loc în contextul finalizării misiunii lui John Fleming în România. În debutul întâlnirii, preşedintele Traian Băsescu a evidenţiat faptul că vicepreşedintele executiv al Ford Motor Company, Global Manufacturing and Labor AffairsBookmark, John Fleming, şi-a terminat misiunea în România.

"Domule Fleming, v-aţi terminat misiunea în România", a spus şeful statului. John Fleming a replicat: "Cred că nu e în totalitate adevărat". "Misiunea noastră e finalizarea proiectului", a spus Fleming, menţionând că s-a ataşat de proiectul Ford-România.

La rândul său, preşedintele României l-a întrerupt pe oficialul Ford spunându-i: "E copilul dumneavoastră". În replică, John Fleming a spus şi el "E copilul meu, îl simt în acest fel şi sunt foarte fericit că am stat suficient de mult să lucrez la proiectul ăsta".

Pe de altă parte, preşedintele Traian Băsescu a ţinut să puncteze faptul că ştie că autorităţile române au foarte mult de lucuru pe zona de infrastrucutură, şi că acestea şi-au luat angajamente că vor realiza aceste lucru. "În orice caz sincerele mele felicitări pentru succesul acestei investiţii, pentru că sunt convins că va fi de succes. Ştim perfect că în privinţa infrastructurii avem foarte multe de făcut şi că ne-am luat angajamente în acest sens", a precizat şeful statului.

El a ţinut să-l întrebe pe oficialul Ford în ce stadiu e procedura de renegociere a contractului dintre Ford şi autorităţile române. "Şi cum staţi cu renegocierea contractului? Eu cunosc doar punctul de vedere al părţii române", a spus Traian Băsescu, după ce presa a fost invitată să părăsească sala în care are loc întâlnirea oficială.

Preşedintele Traian Băsescu se întâlneşte la ora transmiterii acestei ştiri cu oficiali ai Ford, John Fleming - vicepreşedinte executiv al Ford Motor Company, Global Manufacturing and Labor AffairsBookmark şi Stephen Odell - vicepreşedinte al Ford Motor Company şi preşedinte-director general executiv al Ford Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici