Băsescu: Listarea acţiunilor statului la BVB, o probă că statul se trezeşte

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că listarea unor acţiuni ale statului la companii "va fi o probă că statul se trezeşte şi începe să utilizeze instrumentele pe care le are la dispoziţie pentru a injecta energie, bani în economia românească".

18 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Listarea acţiunilor statului la BVB, o probă că statul se trezeşte

Băsescu: Listarea acţiunilor statului la BVB, o probă că statul se trezeşte (Imagine: Adrian Cojocaru/Mediafax Foto)

"Un semnal al trezirii noastre va fi şi ieşirea pe Bursa de Valori cu acţiuni ale unor importante companii din economia românească. Vă asigur, aşa cum am mai afirmat-o în diverse ocazii la întâlnirile cu oamenii Bursei de Valori, că sunt un susţinător fără rezerve al capitalizării firmelor prin BVB", a declarat Traian Băsescu, la ceremonia de marcare a 15 de activitate a Bursei de Valori Bucureşti, organizată la BNR.

El a dat şi exemple ale companiilor care vor fi listate la BVB.

"Vor fi scoase la vânzare 10-15% la mari companii de gen OMV Petrom, Transelectrica, Romgaz şi alte companii, precum şi acţiunile reziduale care încă se mai află în portofoliul Fondului Proprietăţii de Stat. Va fi o probă că statul se trezeşte şi începe să utilizeze instrumentele pe care le are la dispoziţie pentru a injecta energie, bani în economia românească", a adăugat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici