Băsescu: Răspunsul meu e da, gazelor de şist. Pentru o naţiune e preferabilă independenţa energetică

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la întâlnirea cu susţinătorii săi de pe Facebook, că este în favoarea exploatării gazelor de şist, arătând că "între oarecare riscuri" şi independenţa energetică este preferabilă independenţa energetică.

778 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Răspunsul meu e da, gazelor de şist. Pentru o naţiune e preferabilă independenţa energetică

Băsescu: Răspunsul meu e da, gazelor de şist. Pentru o naţiune e preferabilă independenţa energetică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În privinţa gazelor de şist, nu ştiu dacă avem această resursă. Ea trebuie prospectată. Nu sunt în măsură să spun cât de mari sunt riscurile, dar, dacă va fi în mâna mea decizia - până îmi voi termina eu mandatul nu vom şti ce resurse avem, decizia se va lua după ce termin eu mandatul -, între oarecare riscuri şi independenţa energetică, răspunsul meu ar fi da gazelor de şist, fără să ştiu prea mult depre riscuri", a spus Băsescu.

El a adăugat că Stalele Unite au devenit o ţară independentă din punct de vedere energetic datorită gazelor de şist şi că nu crede că aceasta este o ţară cu dispreţ pentru mediu.

"Între acest risc şi independenţa energetică, independenţa energetică este preferabilă pentru o naţiune. Răspunsul în concluzie este da gazelor de şist, din punctul meu de vedere", a adăugat Băsescu.

Preşedintele a mai spus că, de exemplu, pentru a obţine un preţ mai bun pentru gazele pe care le importăm ar trebui "să ne flexibilizăm excesiv", fiind vorba despre "lucruri pe care nu le putem accepta".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici