Băsescu recomandă constructorilor autostrăzii Bucureşti-Braşov fier-beton din România

Preşedintele Traian Băsescu le-a sugerat, vineri, constructorilor italieni care au câştigat licitaţia pentru primul tronson al autostrăzii Bucureşti-Braşov să achiziţioneze fier-beton produs în România, pentru că siderurgia se închide din lipsă de comenzi.

167 afișări
Imaginea articolului Băsescu recomandă constructorilor autostrăzii Bucureşti-Braşov fier-beton din România

Băsescu recomandă constructorilor autostrăzii Bucureşti-Braşov fier-beton din România (Imagine din arhivă; Silviu Matei/Mediafax Foto)

Şeful statului s-a interesat, pe şantierul de la podul peste balta Creţuleasa, situat pe primul tronson al autostrăzii Bucureşti-Braşov, dacă fierul beton folosit este produs la Câmpia Turzii sau adus din străinătate.

Răspunsul reprezentantului companiei italiene Pizzarotti, conform căruia fier betonul folosit este adus din Italia nu pentru că ar fi mai ieftin, ci că "este vorba de proiect", nu l-a mulţumit pe Traian Băsescu.

"Totuşi, lucrarea asta e din bani de la buget şi pe criza asta poate vă orientaţi şi spre piaţa românească. Este o sugestie; noi închidem siderurgia din lipsă de comenzi", le-a spus Băsescu constructorilor italieni.

Totodată, Traian Băsescu a mai fost informat că termenul de finalizare a primilor 7 km de autrostadă este incert, procesul de expropriere a terenurilor fiind blocat deoarece proprietarii de terenuri cer preţuri echivalente celor anterioare crizei economice.

"Trebuie creată baza legală, pentru că aşa nu vom avea niciodată autostrăzi. Interesul public trebuie să domine interesul de grup. Sunt două lucruri ce opresc lucrările noastre: bani şi terenuri. Bani mai avem.... Mi-e greu să înţeleg - toată lumea se plânge că au scăzut preţurile terenurilor numai cele pe unde trece autostrada nu", a mai spus şeful statului.

Traian Băsescu vizitează vineri patru şantiere de pe autotrada Bucureşti-Braşov respectiv cele de la kilometrii 8,5 - 28,7 - 37 şi 56,65.

Consorţiul Impresa Pizzarotti & C.S.p.A. Tirrena Scavi S.p.A. a câştigat licitaţia pentru construcţia tronsonului de drum Bucureşti-Moara Vlăsiei .

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, declara, la începurul lunii mai, în cursul unei vizite făcute pe şantierul autostrăzii Bucureşti - Ploieşti, împreună cu premieurl Emil Boc, că acest tronson va fi deschis circulaţiei în iulie 2010 şi va face legătura între centurile Bucureşti şi Ploieşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici