Băsescu: Susţin strategia fiscală. Dacă tot împrumutăm pentru salarii şi pensii, dăm faliment toţi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Mangalia, că susţine strategia fiscală adoptată de Guvern, precizând că, dacă România rămâne pe poziţia unei ţări care plăteşte salariile bugetarilor şi pensiile din împrumuturi, atunci "dăm faliment toţi".

1182 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Susţin strategia fiscală. Dacă tot împrumutăm pentru salarii şi pensii, dăm faliment toţi

TRaian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Trebuie să ştim un lucru limpede: România împrumută bani pentru plata salariilor bugetarilor şi a pensiilor. Pentru pensii în acest an împrumutăm 3,5 miliarde de euro, iar pentru salariile bugetarilor diferenţa până la 4,8 miliarde. Nu putem rămâne pe poziţia unei ţări de a plăti bugetarii şi pensiile din împrumuturi, pentru că dăm faliment toţi", a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a arătat că România împrumută bani pentru plata salariilor şi a pensiilor "sacrificând generaţia care se naşte acum".

"Eu susţin strategia fiscală a Guvernului pentru că îmi dau seama că nu avem altă soluţie", a mai spus preşedintele.

Traian Băsescu a declarat că România se va împrumuta şi anul viitor pentru plata pensiilor şi salariilor, dar este important ca suma împrumutată să fie mai mică decât cea împrumutată în acest an.

"România are un nivel de datorie redus. Vom împrumuta şi anul viitor să plătim pensiile, dar vom împrumuta mai putin decât anul acesta", a afirmat Traian Băsescu.

Întrebat dacă se teme de o iminenţă a crizei, Băsescu a răspuns: "Sigur că îngrijorat sunt, dar, zic eu, că suntem mult mai pregătiţi acum să facem faţă unei eventuale a doua criză, în condiţiile în care nu am ieşit din prima. Deci, suntem mult mai pregătiţi acum decât am fost în 2009-2010".

Băsescu a avut un schimb de replici cu reporterul unei televiziuni, care i-a spus şefului statului că în noua strategie fiscală vor îngheţa pensiile.

Traian Băsescu i-a răspuns: "Aţi citit strategia? În ce zonă aţi citit că îngheaţă pensiile, la ce capitol? Puteţi să nu miniţiţi? Vă spun eu, nu scrie nicăieri de îngheţarea pensiilor".

Băsescu a explicat că doar persoanele din grupa I şi grupa II de muncă, pensionate după anul 2001, nu vor beneficia de mărirea pe care au avut-o ceilalţi pensionari la începutul acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici