BCE eliberează noi bancnote euro. Povestea din spatele lor - FOTO

Banca Europeană Centrală a eliberat noi bancnote denumite după personajul "Europa" din mitologia greacă, în contextul prelungirii de către Comisia Europeană a ajutorului financiar oferit Greciei.

1956 afișări
Imaginea articolului BCE eliberează noi bancnote euro. Povestea din spatele lor - FOTO

"Includerea figurii mitologice Europa, care i-a dat numele continentului nostru, arată cum Europa se inspiră din istoria ei comună", a spus preşedintele BCE, Mario Draghi.

În mod ironic, scrie Business Insider, istoria mitică a Europei, aleasă ca inspiraţie pentru noile bancnote euro, este una scandaloasă. Potrivit legendei, Europa era o femeie din Fenicia care a fost răpită, abuzată sexual şi lăsată însărcinată de Zeus, care se deghizase într-un taur.

Ca un detaliu suplimentar de securitate, o hologramă a Europei apare pe o fâşie argintie în partea dreaptă a bancnotei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici