BCR a aprobat împrumuturi pentru "Prima Casă" în valoare de 137 milioane de euro

Banca Comercială Română (BCR) a aprobat împrumuturi prin programul "Prima Casă" în valoare de 137 milioane de euro, reprezentând aproape 3.000 de dosare, din totalul solicitărilor de credite, care însumează peste 205 milioane de euro.

36 afișări
Imaginea articolului BCR a aprobat împrumuturi pentru "Prima Casă" în valoare de 137 milioane de euro

BCR a aprobat împrumuturi pentru "Prima Casă" în valoare de 137 milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto)

"BCR a înregistrat până în prezent solicitări de împrumut în valoare de peste 205 milioane de euro pentru programul «Prima Casă», reprezentând aproape 4.800 de dosare de credit. Dintre acestea, aproape 3.000 de dosare, totalizând peste 137 milioane de euro, au fost deja aprobate de bancă şi au primit ori urmează să fie solicitată garanţia FNGCIMM", se arată într-un comunicat al BCR.

Banca a arătat că restul solicitărilor de credit se află în diverse stadii de analiză sau aşteaptă completarea dosarului cu documentele imobilului.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) a majorat recent plafonul de garanţii alocat băncii cu 108 milioane euro, astfel că în prezent BCR are un fond de 420 milioane de euro pentru acordarea de credite prin "Prima Casă".

BCR acordă credite în cadrul programului cu o dobândă formată din rata interbancară EURIBOR la trei luni, plus o marjă de 3,8 puncte procentuale.

Perioada de acordare a împrumuturilor este de maxim 30 de ani, iar banca nu percepe comision de rambursare anticipată.

Banca solicită un comision de acordare în valoare de 0,5%, aplicat o singură dată la valoarea creditului, ceea ce înseamnă o cotă de 0,017% pe an, pentru un credit acordat pentru 30 de ani.

Totodată, solicitantul va trebui să plătească, potrivit legii, un comision de garantare pentru FNGCIMM în valoare de 0,37% pe an.

Creditele din cadrul programului au o valoare maximă de 57.000 de euro, iar avansul cerut de bancă este de 5% din valoarea locuinţei, în cazul în care locuinţa are o valoare mai mică sau egală cu 60.000 de euro. În cazul în care valoarea acesteia este mai mare de 60.000 de euro, avansul este egal cu diferenţa dintre preţul locuinţei şi valoarea creditului, de maxim 57.000 de euro.

Gradul de îndatorare admis de BCR este de maxim 60%.

BCR acceptă la calculul solvabilităţii, până la trei coplătitori şi ia în considerare doar venituri certe cu caracter de permanenţă care pot fi probate cu documente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici