BCR a redus dobânzile la creditele în lei pentru clienţii corporate şi la depozite

Banca Comercială Română (BCR) a redus, miercuri, dobânzile la creditele în lei cu până la trei puncte procentuale pentru clienţii corporativi, acestea pornind de la 13%, precum şi bonificaţiile la depozite şi conturi de economii cu până la 1,75 puncte procentuale, a anunţat instituţia de credit.

93 afișări
Imaginea articolului BCR a redus dobânzile la creditele în lei pentru clienţii corporate şi la depozite

BCR a redus dobânzile la creditele în lei pentru clienţii corporate şi la depozite (Imagine: Mediafax Foto)

Banca a redus nivelul dobânzilor ca urmare a măsurilor de politică monetară adoptate de banca centrală, se arată într-un comunicat al BCR.

Nivelul dobânzii la credite va fi redus în funcţie de tipul de dobândă, respectiv fixă, variabilă sau corelată cu indicele ROBOR, de scadenţă şi profilul de risc al clientului. Noile dobânzi vor fi aplicate creditelor noi, precum şi celor existente în sold, cu dobândă variabilă.

"Reducerea semnificativă a costului creditelor va ajuta în mod real clienţii BCR, cu precădere IMM-urile, să depăşească dificultăţile perioadei şi chiar să îşi relanseze afacerile. Monitorizăm permanent evoluţiile din economie şi, în limitele impuse de contextul actual, facem tot ce putem pentru a ne sprijini clienţii, cu un control adecvat al riscului", a declarat, Wolfgang Schoiswohl, vicepreşedintele executiv pe corporate banking, trezorerie şi pieţe de capital al BCR.

Pentru împrumuturile în valută, dobânzile nu au fost modificate.

În ceea ce priveşte depozitele şi conturile de economii, instituţia a redus dobânzile aplicate persoanelor juridice cu până la 0,5 puncte procentuale la depozitele standard în lei şi euro şi la contul Ideal BCR, ajungând la maxim 11,5% pe an la lei şi 3,8% la euro.

Pentru contul BCR Ideal Micro, dobânzile s-au redus cu până la un punct procentual la lei şi 0,5 puncte la euro, pe tranşe valorice.

La depozitele în lei cu dobândă fixă destinate persoanelor fizice, banca a diminuat bonificaţiile cu 0,25-1,75 puncte procentuale, în funcţie de suma economisită, iar la cele în euro dobânda a scăzut cu cel mult un punct procentual.

Totodată, la la contul de economii Maxicont BCR dobânda a fost redusă cu un punct procentual la lei şi cu 0,5-0,75 puncte la euro, în funcţie de suma economisită.

Noile rate ale dobânzilor vor fi aplicabile atât depozitelor noi, cât şi celor prelungite automat de la 1 iulie.

BCR este cea mai mare bancă din România în funcţie de active, gestionând peste 17,1 miliarde euro, şi deţine o reţea formată din 652 unităţi de retail şi 50 de centre de afaceri corporate dedicate în special IMM-urilor şi companiilor mari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici