BCR cere tuturor clienţilor să-şi actualizeze datele personale

Banca Comercială Română (BCR) solicită clienţilor, persoane fizice şi juridice, să se prezinte la oricare din unităţile băncii pentru actualizarea datelor personale, solicitate conform regulamentului BNR privind cunoaşterea clientelei.

907 afișări
Imaginea articolului BCR cere tuturor clienţilor să-şi actualizeze datele personale

BCR cere tuturor clienţilor să-şi actualizeze datele personale (Imagine: Mediafax Foto)

Conform normelor BNR, toate băncile trebuie să obţină de la clienţii lor, persoane fizice, detalii privind datele de identificare, datele de contact şi adresa, naţionalitatea, ocupaţia şi, după caz, numele angajatorului ori natura activităţii proprii, funcţia publică importantă deţinută, dacă este cazul şi numele beneficiarului real, se arată într-un comunicat al BCR.

Şi persoanele juridice trebuie să vină la bancă pentru completarea mai multor date, printre care denumirea, forma juridică, sediul social tipul şi natura activităţii desfăşurate.

Potrivit BCR, aducerea la zi şi completarea datelor personale ale clienţilor este o măsura impusă de lege şi toţi cei are au o relaţie cu o bancă din România - indiferent de produsul ori serviciul bancar utilizat - au obligaţia să se conformeze.

Regulamentul nr. 9/2008 al BNR se aplică instituţiilor de credit, persoane juridice române, şi instituţiilor financiare nebancare, persoane juridice române, înscrise în Registrul special ţinut de Banca Naţională a României, şi reglementează standardele minime pentru elaborarea de către acestea a normelor de cunoaştere a clientelei ca parte esenţiala a administrării riscului de spălare a banilor şi de finanţare a terorismului şi aspecte legate de implementarea acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici