BCR intră marţi ca participant la sistemul de tranzacţionare al BVB

Banca Comercială Română (BCR) va începe, marţi, activitatea de intermediar în sistemul de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), potrivit unui comunicat al operatorului pieţei.

1 afișare
Imaginea articolului BCR intră marţi ca participant la sistemul de tranzacţionare al BVB

BCR intră marţi ca participant la sistemul de tranzacţionare al BVB

Admiterea BCR ca participant la sistemul de tranzacţionare al pieţei de capital a fost aprobată de Consiliului Bursei, la finele lunii ianuarie, după ce Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a avizat banca, în luna mai a anului trecut, pentru a realiza operaţiuni pe piaţa de capital, inclusiv tranzacţionarea instrumentelor financiare pe cont propriu şi în contul clienţilor.

Acţiunile Erste Bank, acţionarul majoritar al BCR, vor fi listate joi, 14 februarie, la Categoria "Internaţională" a Bursei, iar BCR va fi market maker pentru acţiunile Erste.

Market maker-ul trebuie să asigure un volum minim de 200 acţiuni corespunzător ofertei ferme de cumpărare sau vânzare, pe o perioadă de minim 70% din durata unei şedinţe de tranzacţionare. Variaţia maximă între preţurile de vânzare şi de cumpărare afişate de market maker va fi de 1%.

Instituţia market maker-ului constituie o premieră în România şi a fost creată în vederea începerii tranzacţionării la Bucureşti a acţiunilor emise de Erste Bank.

Erste Bank are un capital social de 632,57 milioane de euro şi 316,28 milioane de acţiuni emise.

Până în prezent, grupul BCR derula operaţiunile pe piaţa de capital prin subsidiara BCR Securities, care la finekle anului trecut se plasa pe poziţia 24 în topul firmelor de brokeraj, cu un volum de tranzacţionare de 387,45 milioane lei.

Erste Bank a raportat, pentru primele nouă luni din 2007, un profit net după plata intereselor minoritare de 837,9 milioane de euro, mai mare cu 27,9% faţă de perioada similară din 2006, iar valoarea totală a activelor deţinute de grup a crescut cu 10,4% faţă de finele anului 2006, la 200,6 miliarde de euro.

BCR a realizat, în primele nouă luni ale anului trecut, un profit net consolidat după plata intereselor minoritare de 725,8 milioane lei (219,6 milioane euro), în creştere cu 21,2%, în timp ce activele au avansat cu 16,4%, la 55,2 miliarde lei (16,5 miliarde euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici