BCR reduce dobânda la creditele pentru persoanele fizice

Banca Comercială Română (BCR) a scăzut cu până la 3,25 puncte procentuale dobânzile la creditele în lei, cu dobândă fixă, contractate de persoanele fizice, astfel încât ratele încep în prezent de la 14,75% pe an.

17 afișări
Imaginea articolului BCR reduce dobânda la creditele pentru persoanele fizice

BCR reduce dobânda la creditele pentru persoanele fizice (Imagine: Mediafax Foto)

"BCR reduce dobânda la creditele pentru persoanele fizice aproape concomitent cu scăderea la împrumuturile pentru persoanele juridice, ceea ce întăreşte semnalul pe care îl transmite ca formator de piaţă. Înregistrăm în ultima perioadă o creştere a cererii de împrumuturi şi suntem convinşi că scăderea dobânzilor va accentua această tendinţă, în contextul unor prognoze încurajatoare pe termen mediu la nivel macroeconomic" a declarat, într-un comunicat, Ştefan Coroianu, director executiv direcţia credite retail din BCR.

BCR a redus, săptămâna trecută, dobânzile la creditele în lei cu până la trei puncte procentuale pentru clienţii corporativi, astfel că rate încep de la 13%, precum şi bonificaţiile la depozite şi conturi de economii cu până la 1,75 puncte procentuale.

Decizia BCR este urmarea măsurilor de politică monetară adoptate de BNR în ultima perioadă, care creează premise bune pentru relansarea creditării şi implicit pentru revigorarea economică.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici