BCR vinde BCR Asigurări şi BCR Asigurări de Viaţă către VIG

Banca Comercială Română (BCR) şi Vienna Insurance Group (VIG) au semnat acordul privind vânzarea BCR Asigurări şi BCR Asigurări de Viaţă, suma totală a tranzacţiei ridicându-se la aproximativ 244 milioane de euro, a informat, marţi, instituţia română de credit.

195 afișări
Imaginea articolului BCR vinde BCR Asigurări şi BCR Asigurări de Viaţă către VIG

BCR vinde BCR Asigurări şi BCR Asigurări de Viaţă către VIG (Imagine: Mediafax Foto)

Acordul semnat luni vizează achiziţia de către VIG a 88,56% din BCR Asigurări, inclusiv a acţiunilor deţinute de către Financiara S.A., o subsidiară a BCR, şi a 88,47% din BCR Asigurări de Viaţă, se arată într-un comunicat al băncii româneşti, deţinută de grupul austriac Erste.

De asemenea, BCR şi VIG au semnat un acord de cooperare pe 15 ani în ceea ce priveşte distribuţia în România. Cooperarea are ca obiect distribuţia produselor fiecăruia dintre parteneri prin reţeaua celuilalt partener.

BCR Asigurări şi BCR Asigurări de Viaţă îşi vor păstra numele atât timp cât VIG va deţine o cotă de peste 50% în cadrul acestora şi atât timp cât acordul de distribuţie va fi valabil. În plus, birourile BCR Asigurări şi BCR Asigurări de Viaţă vor continua să funcţioneze în cadrul sucursalelor BCR până când cele doua părţi vor decide altfel, se spune în comunicat.

Acordul prevede că un procent de 5% din cadrul companiei BCR Asigurări de Viaţă va rămâne în posesia BCR. Restul de acţiuni se află în posesia acţionarilor minoritari.

Finalizarea tranzacţiei este aşteptată pe parcursul următoarelor săptămâni, după aprobarea autorităţilor din domeniul competiţiei şi a regulatorilor pieţei de asigurări din România.

BCR Asigurări de Viaţă este cea de-a treia clasată companie în clasamentul companiilor de asigurări de viaţă din România, cu o cotă de piaţă de 7,44%. În primele şase luni din acest an, compania a înregistrat prime brute totale subscrise în valoare de 63,3 milioane de lei (17,2 milioane de euro).

BCR Asigurări este cea de-a cincea companie în clasamentul societăţilor de asigurări generale din România, cu o cotă de piaţă de 7,14%. În primul semestru, primele brute subscrise s-au ridicat la 255,2 milioane de lei (69,3 milioane de euro).

Negocierile dintre BCR şi VIG au fost iniţiate după precedentul anunţ, din luna martie, referitor la acordul dintre grupul Erste şi VIG.

Erste a finalizat, tot luni, vânzarea investiţiilor sale în domeniul asigurărilor din Europa Centrală şi de Est, incluzând s Versicherung din Austria, în urma primirii aprobării din partea autorităţilor din domeniul competiţiei şi a forurilor locale de reglementare a pieţelor de asigurări.

Valoarea tranzacţiei combinate se situează la 1,44 miliarde de euro, corespunzătoare unui raport preţ/prime brute subscrise de 1,2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici