Berceanu a cerut 3,5% din PIB în 2010 pentru infrastructura feroviară

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a solicitat Ministerului Finanţelor alocarea unor fonduri reprezentând 3,5% din Produsul Intern Brut (PIB) pentru modernizarea infrastructurii feroviare şi investiţii în material rulant în 2010, faţă de 0,3% în acest an.

31 afișări
Imaginea articolului Berceanu a cerut 3,5% din PIB în 2010 pentru infrastructura feroviară

Berceanu a cerut 3,5% din PIB în 2010 pentru infrastructura feroviară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ministrul Transporturilor a vorbit cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, să aloce anul viitor 3,5% din PIB pentru infrastructura feroviară şi materialul rulant", a declarat, marţi, subsecretarul de stat Constantin Axinia, în cadrul evenimentului "Zilele Feroviare", organizat de Asociaţia Industriei Feroviare.

La jumătatea lunii septembrie, Berceanu declara că Ministerul Transporturilor va renunţa la unele proiecte de infrastructură, dacă nu va primi în 2010 fonduri reprezentând 3,5% din Produsul Intern Brut (PIB).

"Dacă la Ministerul Transporturilor alocarea bugetară nu va trece la măcar 3,5% din PIB, voi fi nevoit ca după publicarea bugetului în Monitorul Oficial să ies şi să spun care din proiecte trebuie să le oprim", afirma Berceanu, la acel moment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici