Berceanu a numit un nou director la Autoritatea Aeronautică

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, l-a eliberat din funcţia de director general al Autorităţii Aeronautice Civile (AAC) pe Adrian Vasilache şi a numit-o pe Claudia Vârlan, Berceanu declarând, marţi, într-o conferinţă de presă, că salariile angajaţilor AAC vor fi reduse cu 25%.

100 afișări
Imaginea articolului Berceanu a numit un nou director la Autoritatea Aeronautică

Berceanu a numit un nou director la Autoritatea Aeronautică (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, l-a eliberat din funcţia de director general al Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR) pe Adrian Vasilache şi a numit-o pe Claudia Vârlan, Berceanu declarând, marţi, într-o conferinţă de presă, că salariile angajaţilor AACR vor fi reduse cu 25%.

"De la 1 iulie intră în efectivitate un nou contract de muncă, prin care salariile de bază se vor reduce în medie cu 25% şi se vor elimina sau reduce foarte multe sporuri destul de ciudate şi intenţionez să le reduc la jumătate funcţiile de conducere, care în prezent sunt 59, iar ei în total sunt 208", a spus Berceanu.

Printre sporurile amintite de Berceanu se numără cel de aviaţie, de condiţii grele de muncă, de periculozitate, de stress (10%), zbor la joasă înălţime (10%), acrobaţie (10%), expunerea la radiaţii cosmice (10%) şi purtarea căştii de protecţie (8%).

Potrivit lui Berceanu, aceste sporuri făceau ca veniturile angajaţilor să fie de două ori mai mari decât salariul de bază. Ministrul doreşte ca, prin eliminarea acestor sporuri, veniturile angajaţilor să nu depăşească 50% faţă de salariul de bază.

El a dat exemplul mai multor persoane care anul trecut aveau venituri de peste 40.000 lei pe lună.

Astfel, Elena Frăsie, în vârstă de 28 de ani, absolventă a Universităţii "Titu Maiorescu", avea 41.400 lei. Ea are o soră angajată a aceleiaşi instituţii, Loredana Frăsie, în vârstă de 24 de ani, absolventă a Universităţii "Spiru Haret", care avea venituri de 22.000 lei. Loredana Frăsie ocupă funcţia de şef Serviciu al Direcţiei de Secretariat General.

În urma reducerii sporurilor, cele două angajate ar urma să aibă un salariu de 4.800 lei (Elena Frăsie), respectiv de 3.939 lei (Loredana Frăsie).

Un alt exemplu dat de Berceanu este cazul Mădălinei Cristu, în vârstă de 33 de ani şi absolventă a Universităţii "Hyperion" în 2007.

"Cristu Mădălina, vestită pentru că era consilierul lui Orban şi dădea tot felul de sfaturi, este un alt caz cu venituri mari. Aceste persoane au un formidabil spor de noroc în viaţă", a spus Berceanu.

Unul dintre foştii directori generali ai AACR, Florea Geică, avea un venit lunar, fără sporuri, dar cu prime, de 47.000 de lei.

Noul director general al AACR, Claudia Vârlan, a avut un salariu de 7.300 de lei, urmând ca după preluarea funcţiei acesta să scadă până la 4.800 lei.

Întrebat dacă numirea lui Vârlan a fost făcută pe criterii politice, Berceanu a răspuns că aceasta nu face parte din niciun partid politic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici