Berceanu: Cei mai mulţi bani din închirierea spaţiilor Metrorex ajung la o firmă a sindicatelor

Ministrul interimar al Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, marţi, că Metrorex primeşte doar 25%, respectiv 31%, din valoarea acordurilor de închiriere a spaţiilor comerciale şi publicitare, restul banilor ajungând la o firmă a sindicatelor, cu care sunt semnate contractele.

30 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Cei mai mulţi bani din închirierea spaţiilor Metrorex ajung la o firmă a sindicatelor

Berceanu: Cei mai mulţi bani din închirierea spaţiilor Metrorex ajung la o firmă a sindicatelor (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Contractele nu au fost încheiate de Metrorex, ci de firma Sindomet, controlată de sindicaliştii de la metrou, pe o perioadă de 10-12 ani, potrivit lui Berceanu.

"Metrorex nu are niciun cuvânt de spus. Se pot da spaţii oriunde şi oricât şi nu cer nici măcar aprobarea pentru locuri care pot să obtureze zonele de incendiu. Contractele au fost încheiate în perioada 2007-2008 şi au o durată de 10 ani pentru spaţiile comerciale şi 12 ani pentru cele de publicitate", a spus Berceanu într-o conferinţă de presă.

El a precizat că Metrorex primeşte anual 250.000 de lei din chiriile aferente spaţiilor comerciale.

Firma Sindomet Servcom este deţinută integral de Unitatea - Sindicatul Liber Metrou.

Angajaţii de la Metrorex au intrat, marţi, în grevă generală, pe termen nelimitat, cerând o majorare salarială de 20%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici