Berceanu: Taxa la podul de la Cernavodă va fi menţinută

Ministerul Transporturilor va menţine taxa de trecere a podului de la Cernavodă şi va introduce controale la rovinietă, la tahografe, iar în plus va fi instalat şi un cântar permanent pentru maşinile de tonaj greu, a anunţat, vineri, Radu Berceanu.

35 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Taxa la podul de la Cernavodă va fi menţinută

Berceanu: Taxa la podul de la Cernavodă va fi menţinută (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Autostrada soarelui

"Transmit şoferilor care cred că în continuare o să fie «The land of nobody» în România că am de gând ca taxele care trebuie plătite şi pe care le plătesc în Ungaria sau Austria cu sfinţenie să le plătească şi aici, încetul cu încetul", a spus Berceanu în timpul vizitei pe şantierul Autostrăzii Transilvania din judeţul Cluj.

Potrivit acestuia, vor fi introduse controale la rovinietă, la tahografe, iar în plus va fi instalat şi un cântar permanent pentru maşinile de tonaj greu.

"În continuare, lucrurile de acolo vor rămâne aşa cum sunt şi vom introduce în plus un cântar permanent ca să nu mai treacă unii cu maşini de 60 de tone în loc de 40 şi să strice drumurile. Vom introduce controlul la rovinietă, la tahografe, adică toate controalele pe care, când trec în alte ţări, le respectă cu sfinţenie, iar aici nu le respectă niciodată", a precizat Berceanu.

Ministrul Radu Berceanu declara, duminică, la Constanţa, că încăsările prin punctul de taxare de la podul Feteşti-Cernavodă se ridică la aproximativ 400.000 de lei pe zi, bani care pot fi folosiţi pentru a face "jumătate din deszăpezire" şi îl acuza pe predecesorul său că nu a introdus mai devreme această taxă.

Taxele plătite de şoferi pentru utilizarea podului Feteşti-Cernavodă sunt:

- motociclete - 7 lei

- autoturisme - 10 lei

- microbuze - 35 lei

- autovehicule cu masa totală maximă autorizată de sub 12 tone - 35 lei

- autobuze, autocare şi autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12 tone şi cu maximum trei axe (inclusiv) taxa - 47 de lei

- camioane cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12 tone şi cu minimum patru axe - 68 de lei

Cuantumurile au fost stabilite printr-un ordin al fostului ministru al Transporturilor Ludovic Orban emis în februarie 2008 şi se aplică pentru vehiculele înmatriculate în România şi în alte state, pentru fiecare trecere, indiferent de sensul de parcurs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici