Berceanu: Transportatorii strică cel mai mult drumurile

Firmele de transport strică cel mai mult drumurile, iar o parte dintre acestea nu plătesc rovinietă, încarcă excesiv camioanele şi "sunt primii care se plâng de drumurile proaste", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

21 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Transportatorii strică cel mai mult drumurile

Berceanu: Transportatorii strică cel mai mult drumurile (Imagine: Mediafax Foto)

"Ei (transportatorii - n.r.) sunt primii care strică foarte mult drumurile şi nu plătesc rovinieta în mare proporţie, şi au scheme prin care încarcă tirurile excesiv, şi tot ei se plâng că nu sunt şosele şi autostrăzi. O să avem în România drumuri naţionale şi autostrăzi atunci când o să avem grijă de cele pe care le avem şi când o să ne obişnuim ca toată lumea să plătească cât utilizează", a spus Berceanu.

El a adăugat că plata rovinietei se face incorect şi doar de către 25%-30% din cei (transportatori - n.r) care sunt obligaţi să o plătească, restul alegând să circule fără roviniete.

"Cred că trebuie să introducem nişte sisteme de verificare a rovinietei pentru că doar 25%-30% din cei care trebuie să plătească cumpără rovinietă", a afirmat ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici