BERD analizează acordarea unui împrumut de 30 milioane euro pentru Raiffeisen Leasing

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) analizează acordarea Raiffeisen Leasing a unui împrumut în lei în valoare de 30 de milioane de euro, destinat finanţării în leasing a companiilor mici şi mijlocii.

74 afișări
Imaginea articolului BERD analizează acordarea unui împrumut de 30 milioane euro pentru Raiffeisen Leasing

BERD analizează acordarea unui împrumut de 30 milioane euro pentru Raiffeisen Leasing (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Primul împrumut în lei acordat de BERD unei companii de leasing va îmbunătăţi disponibilitatea finanţării pe termen lung în lei în România, contribuind la dezvoltarea sustenabilă a pieţei de leasing în monedă locală, se arată într-un comunicat al BERD.

Raiffeisen Leasing face parte din Raiffeisen Group şi oferă finanţare leasing companiilor, populaţiei şi instituţiilor publice, aflându-se între primii patru operatori de pe piaţa de leasing din România.

Raiffeisen Leasing a încheiat primul semestru cu finanţări noi în valoare de 48 milioane euro, în creştere cu 36% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi a obţinut un profit de 1,4 milioane euro.

În perioada menţionată, compania a încheiat 1.345 contracte noi, în creştere cu 40% faţă de primul semestru al anului 2013. Peste 70% din finanţările Raiiffeisen Leasing au fost pentru vehicule, iar restul pentru echipamente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici