BERD: Economiile est-europene vor reveni puternic după criză

Economiile est-europene vor evita intrarea în incapacitate de plată şi vor reveni puternic după dispariţia crizei financiare globale, a declarat preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Thomas Mirow, citat de Bloomberg.

14 afișări
Imaginea articolului BERD: Economiile est-europene vor reveni puternic după criză

BERD: Economiile est-europene vor reveni puternic după criză

"În Europa de Est suntem martorii unei recesiuni severe, dar nu a unui colaps. Cu toate acestea, ar fi greşit să înfăţişăm viitorul regiunii în culori prea sumbre. În prezent, situaţia este serioasă, dar gestionabilă. Credem că regiunea va ieşi din prezenta criză, poate cu ceva zgârieturi, dar nu învinsă ", a spus Mirow.

BERD consideră că Uniunea Europeană ar trebui să relaxeze condiţiile de aderare la zona euro pentru a ajuta statele est-europene afectate de criza financiară, notează Reuters.

Vulnerabilitatea economiilor din Europa de Est nelinişteşte din ce în ce mai mult statele din vestul continentului, în condiţiile în care mai multe ţări estice sunt ameninţate de probleme economice grave.

Banca Europeană pentru Investiţii, BERD şi Banca Mondială vor aloca fonduri de până la 24,5 miliarde euro în decurs de doi ani pentru a ajuta companiile şi băncile din Europa de Est.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici