BERD va finanţa primăriile din Arad şi Braşov

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a încheiat, sâmbătă, la Londra, acorduri de finanţare cu primăriile din Arad şi Braşov, în valoare totală de 20,3 milioane de euro, fondurile fiind destinate dezvoltării infrastructurii din cele două oraşe.

45 afișări
Imaginea articolului BERD va finanţa primăriile din Arad şi Braşov

BERD va finanţa primăriile din Arad şi Braşov

Noul împrumut va permite Primăriei Arad să continue să implementeze un program de reabilitare a liniei de tramvai, finanţat parţial de creditul iniţial.

Finanţarea acordată de BERD Primăriei Braşov va fi folosită pentru încheierea programului de reabilitare a străzilor din Braşov.

"Acest credit este o extindere a creditului sindicalizat acordat în 2005 Primăriei Braşov, în valoare de 15 milioane de euro", precizează BERD.

Programul de reabilitare a străzilor cuprinde 23 de străzi din Braşov, iar împrumutul acordat din 2005 a fost utilizat pentru finanţarea lucrărilor la 13 dintre acestea. Primăria Braşov a modernizat încă cinci străzi din fondurile municipalităţii.

Angajamentele de finanţare ale BERD pentru investiţii în România au totalizat 318 milioane euro anul trecut, faţă de 336 milioane euro în 2007.

Suma totală a finanţărilor angajate de instituţie în perioada 1991-2008 se ridică la 3,784 miliarde euro.

Banca activează în centrul, estul şi sud-estul Europei, statele baltice, Caucaz, Rusia, Asia Centrală şi Turcia. BERD a fost înfiinţată în 1991, pentru a susţine statele foste comuniste din regiune în perioada de tranziţie.

(Corespondenţă de la trimisul MEDIAFAX la Londra, Alexandra Chelu)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici