Biden critică planul economic aplicat de Truss. Ce spune despre creşterea dolarului

Preşedintele american Joe Biden a criticat sâmbătă planul economic iniţial al premierului britanic Liz Truss, pe care l-a calificat drept o greşeală, scrie Reuters.

578 afișări
Imaginea articolului Biden critică planul economic aplicat de Truss. Ce spune despre creşterea dolarului

Biden critică planul economic aplicat de Truss. Ce spune despre creşterea dolarului

Truss la demis vineri pe ministrul de finanţe Kwasi Kwarteng şi a renunţat la unele părţi ale pachetului lor economic, după ce acesta a provocat turbulenţe pe piaţa financiară, inclusiv o scădere abruptă a valorii lirei sterline.

Biden, un democrat, critică frecvent politicile economice conservatoare, asociate în Statele Unite cu fostul preşedinte Ronald Reagan şi cu republicanii.

Totuşi, Casa Albă a refuzat anterior să comenteze planul Truss, care prevedea iniţial eliminarea cotei maxime de impozitare a veniturilor de 45% din Marea Britanie.

"Nu am fost singurul care a crezut că a fost o greşeală", a declarat Biden reporterilor.

„Sunt îngrijorat de restul lumii”

Noul ministru de finanţe al Marii Britanii, Jeremy Hunt, a declarat sâmbătă că unele taxe vor creşte şi că sunt necesare decizii dure în materie de cheltuieli, afirmând că Truss a făcut greşeli în timp ce se luptă pentru a-şi păstra poziţia, la puţin peste o lună de mandat.

Dolarul a crescut vertiginos faţă de alte monede. "Nu sunt îngrijorat de puterea dolarului. Sunt îngrijorat de restul lumii", a declarat Biden.

Preşedintele a spus că economia americană este robustă.

"Economia noastră este puternică - partea internă a acesteia. Inflaţia este la nivel mondial. Peste tot în lume este mai rău decât în Statele Unite", a spus el. "Aşa că problema este lipsa creşterii economice şi a unei politici sănătoase în alte ţări, nu la noi".

Un raport al Departamentului Muncii a arătat joi că preţurile de consum din SUA au crescut peste estimări în septembrie, în condiţiile în care chiriile şi costul alimentelor au crescut.

Preşedintele a făcut comentariile la finalul unui turneu de mai multe zile în vestul ţării care s-a încheiat în Oregon, unde a încercat să dea un impuls politic democratei Tina Kotek, care candidează pentru funcţia de guvernator.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
biden,
truss,
dolar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici