Biroul de credit are date privitoare la 3,8 mil. de persoane, cu 6,1 mil. de conturi

Biroul de credit a înregistrat, până în prezent, date privind comportamentul financiar al unui număr de 3,8 milioane de persoane, cu peste 6 milioane de conturi, în creştere cu 2 milioane de persoane faţă de 2006, a declarat directorul general al biroului, Serban Epure.

7 afișări
Imaginea articolului Biroul de credit are date privitoare la 3,8 mil. de persoane, cu 6,1 mil. de conturi

Biroul de credit are date privitoare la 3,8 mil. de persoane, cu 6,1 mil. de conturi

Numărul celor recenzaţi a crescut semnificativ în acest an, odată cu furnizarea de către bănci a datelor pozitive, respectiv transmiterea de informaţii privind şi comportamentul clienţilor care nu înregistrează restanţe, a spus Epure la un seminar financiar organizat de BNR, ARB şi Alpha Bank.

În prezent oferă informaţii pozitive 18 instituţii de credit, care deţin împreună o cotă de piaţă de 56,73%, trei societăţi de credit de consum şi o societate de leasing.

Epure speră ca până la finele anului să ajungă crească numărul de bănci care transmit informaţie pozitivă, astfel încât să aibă o acoperire de peste 80% din piaţă.

De asemenea, au fost semnate contracte de participare cu alte cinci bănci, două societăţi de leasing, o societate de credit de consum, o societate de asigurări, două companii de telefonie mobilă şi o societate de recuperare creanţe.

Până în prezent, Biroul de Credit a eliberat peste 14,7 milioane de rapoarte de credit. Potrivit lui Epure, cele mai multe solicitări s-au înregistra în luna iulie 2007, când au fost eliberate 678.000 de rapoarte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici