Blaga îi roagă pe primari să vândă locuinţele ANL

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Vasile Blaga, le solicită primarilor să vândă locuinţele construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), spunând că banii se vor întoarce la administraţiile locale, cu aceeaşi destinaţie.

32 afișări
Imaginea articolului Blaga îi roagă pe primari să vândă locuinţele ANL

Blaga îi roagă pe primari să vândă locuinţele ANL (Imagine: Mediafax Foto)

Blaga a spus, joi, la Sfântu Gheorghe, că are o rugăminte către toţi primarii din ţară, respectiv să vândă locuinţele ANL pentru tineri, menţionând că banii se vor întoarce în oraşe cu aceeaşi destinaţie, respectiv locuinţe ANL.

Ministrul a afirmat că nu îi poate obliga pe primari să vândă locuinţele, deoarece primăriile au dat terenurile şi au suportat costurile branşamentelor, dar că îi roagă să facă acest lucru, astfel încât banii să ajungă la buget şi apoi să se întoarcă în oraşele din care au plecat.

“Îl rog şi pe domnul primar din Sfântu Gheorghe şi pe toţi primarii să vândă locuinţele ANL la tineri şi le promit că banii se vor reîntoarce în Sfântu Gheorghe şi în celelalte oraşe, cu aceeaşi destinaţie, locuinţe ANL”, a spus Blaga.

Potrivit acestuia, dacă locuinţele ar fi vândute, pot începe noi lucrări.

"Noi nu urmărim profitul, de aceea nu pot să îi oblig pe domnii primari, pentru că ei vin cu terenul şi fac branşamentele pe banii comunităţii. Dacă vor vinde locuinţele, noi îi obligăm doar să folosească evaluatori autorizaţi, şi repet, banii vor veni înapoi către administraţii cu aceeaşi destinaţie”, a spus ministrul Vasile Blaga.

Ministrul Dezvoltării, Vasile Blaga, declara, miercuri, că ministerul a alocat în acest an aproape 170 milioane de euro pentru construcţia de locuinţe prin ANL, pentru chiriaşii evacuaţi şi locuinţe sociale. Blaga menţiona, că până la 3 iulie, ministerul a construit 1.369 de locuinţe, din care ANL - aproape 1.100, restul reprezentând apartamente pentru chiriaşii evacuaţi şi unităţi locative sociale.

El reitera că ministerul va construi 6.000 de locuinţe în acest an, din care peste 3.200 prin ANL şi încă 10.000 de unităţi anul viitor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici