Bloomberg: Miliardarii ruşi sunt cei mai buni din lume la făcut bani

Miliardarii ruşi se dovedesc a fi cei mai buni din lume atunci când este vorba de făcut bani, arată statisticile consultate de Bloomberg.

232 afișări
Imaginea articolului Bloomberg: Miliardarii ruşi sunt cei mai buni din lume la făcut bani

Bloomberg: Miliardarii ruşi sunt cei mai buni din lume la făcut bani

Cei mai bogaţi 10 ruşi şi-au sporit cel mai mult averile în ultimul an de zile în comparaţie cu oricare dintre partenerii lor la nivel global, cu o creştere de 10,8%, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires. Ruşii sunt urmaţi de magnaţii americani, cu o creştere de 7,5%. Şi miliardarii de elită ai Marii Britanii şi-au crescut averile cu 3,4%, în ciuda negocierilor privind Brexit şi a înrăutăţirii relaţiilor cu Moscova.

Mogulii energiei ruse Leonid Mikhelson, Ghenadi Timchenko şi Vagit Alekperov au înregistrat cele mai mari creşteri în topulul 10 din Rusia, determinate de creşterea preţurilor petrolului. Alekperov, în vârstă de 68 de ani, este preşedintele şi cel mai mare acţionar al Lukoil, care produce aproximativ 2% din petrolul mondial. Mikhelson, în vârstă de 63 de ani, şi Timchenko, în vârstă de 65 de ani, controlează cel mai mare producător de gaze naturale din Rusia, Novatek.

Miliardarii din China sunt cei mai slabi performeri, pentru că 10 cei mai bogaţi chinezi au pierdut 27% din averi în acest an, în principal din cauza evoluţiilor din sectorul tehnologic şi în domeniul imobiliar.

La capitolul scăderi mai punctează miliardarii din Franţa, cu un minus de 0,9%, Suedia (-4,6%), Elveţia (-5,4%), India (-6%), Canada (-8,3%), Brazilia (-12%), Hong Kong (-13,4%) şi Germania (-14,8%).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici