BM: România, printre ultimele ţări din lume după gradul de liberalizare a comerţului

România ocupa, la nivelul anului 2006, locul 116 din 125 în topul mondial al gradului de liberalizare a comerţului, dar se situa pe poziţia 10 în ceea ce priveşte gradul de concentrare a exporturilor, potrivit unui raport al Băncii Mondiale.

21 afișări
Imaginea articolului BM: România, printre ultimele ţări din lume după gradul de liberalizare a comerţului

BM: România, printre ultimele ţări din lume după gradul de liberalizare a comerţului (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, România avea un indice al restrictivităţii tarifelor comerciale practicate în relaţia cu ţările cu care a încheiat clauza naţiunii celei mai favorizate de 14,8 puncte, plasându-se între Uganda (14,65 puncte) şi India (15,05 puncte), se arată în raportul Indicatorii comerciali mondiali 2008.

România se încadrează în tipologia statelor cu venituri mici şi medii ale populaţiei.

Pe primele locuri în topul statelor cu cel mai puţin restrictiv regim comercial se situează Hong Kong şi Singapore, indicii atribuiţi acestor ţări fiind zero. În general, prima parte a clasamentului este compusă din state cu venituri ridicate şi medii, existând însă şi o serie de excepţii, precum Papua Noua Guinee.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici