BMW a înregistrat vânzări record şi rămâne lider pe piaţa maşinilor de lux, în faţa Audi şi Mercedes

Vânzările mărcii germane BMW au crescut anul trecut cu 8%, la 1,66 milioane de unităţi, un nou record, iar grupul auto s-a menţinut pentru al nouălea an consecutiv lider pe piaţa autoturismelor de lux, în pofida intensificării concurenţei din partea rivalilor Audi şi Mercedes-Benz.

2365 afișări
Imaginea articolului BMW a înregistrat vânzări record şi rămâne lider pe piaţa maşinilor de lux, în faţa Audi şi Mercedes

BMW a înregistrat vânzări record şi rămâne lider pe piaţa maşinilor de lux, în faţa Audi şi Mercedes (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Livrările anuale ale Audi au urcat cu 8%, la 1,58 milioane de maşini, iar cele ale Mercedes cu 11%, la 1,46 milioane.

"Grupul BMW a raportat din nou vânzări record în 2013 şi este numărul unu pe segmentul premium. În pofida dificultăţilor care persistă pe multe pieţe, vrem să ne creştem vânzările şi să avem în 2014 un nou an record", a declarat şeful diviziei de vânzări a grupului, Ian Robertson, citat de Bloomberg.

Incluzând şi rezultatele mărcilor Mini şi Rolls-Royce, grupul BMW a consemnat o creştere de 6%, la 1,96 milioane de maşini anul trecut.Vânzările brandului Mini au urcat cu 1%, la 305.030 maşini, iar cele ale Rolls-Royce au avansat cu 2%, la 3.630 de unităţi, un nou record.

Grupul german creşte cheltuielile cu modele noi pentru a rămâne lider de piaţă în faţa Audi şi Mercedes, companii care au ca obiectiv să preia prima poziţie pe acest segment până la sfârşitul deceniului.

Pentru a-şi păstra avansul, BMW intenţionează să-şi extindă în acest an gama de modele prin introducerea autoturismului sport hibrid i8.

De asemenea, grupul va prezenta la salonul auto de la Detroit, noul coupe compact Seria 2. BMW vrea să folosească acest model pentru a redobândi primul loc în topul vânzărilor din SUA, pierdut în faţa Mercedes anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici