BMW aduce în România, în 2009, modelul X6

BMW va lansa în România, în 2009, modelul X6 echipat cu un motor pe benzină, ajutat de două motoare electrice, al cărui consum de carburant va fi cu 20% mai scăzut faţă de versiunea exclusiv pe benzină, a declarat agenţiei MEDIAFAX responsabilul de comunicare în cadrul BMW, Agnes Weiss-Tar.

22 afișări
Imaginea articolului BMW aduce în România, în 2009, modelul X6

BMW aduce în România, în 2009, modelul X6 (Imagine: www.bmw.com)

"BMW X6 ActiveHybrid este o continuare a programului EfficientDynamics al grupului. Aceasta înglobează tehnologii şi setări ale maşinii care îi permit obţinerea unui consum mai scăzut de carburant şi emisii reduse. (...) Modelul X6 hibrid va fi lansat în 2009, an în care va fi disponibil şi pe piaţa românească", a spus Weis-Tar, fără a preciza o perioadă mai exactă.

Reprezentantul BMW a adăugat că grupul german, la fel ca şi alţi producători din sectorul auto, trebuie să investească în cercetare pentru noi tehnologii, având în vedere noile reglementări ale Comisiei Europene (CE) privind reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

"Prin EfficientDynamics am reuşit să aducem 24 de modele sub pragul de 140 de grame de dioxid de carbon pe kilometru, însă restricţiile sunt mai severe", a spus Agnes Weiss-Tar.

CE solicită ca automobilele noi care vor fi comercializate în Europa din 2012 să nu emită mai mult de 120 de grame de dioxid de carbon pe kilometru, comparativ cu 160 de grame în prezent. Acest obiectiv este parte a unui plan mai amplu al CE care vizează reducerea cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră, până în 2020, în raport cu anul 1990 şi de a spori până la 20% ponderea energiilor regenerabile.

Sistemul ActiveHybrid al BMW presupune dotarea maşinii cu un motor pe benzină, precum şi cu alte două motoare electrice. Unul dintre acestea din urmă funcţionează pe post de generator pentru a încărca bateria ori pentru a furniza energie celuilalt motor electric. Al doilea motor electric transformă energia electrică primită de la primul motor ori de la baterie în energie mecanică, pentru a ajuta motorul pe benzină.

BMW Group intenţionează să vândă în acest an, în Europa, 700.000 de automobile BMW cu emisii reduse de dioxid de carbon, ceea ce reprezintă peste 80% din vânzările totale ale mărcii pe continent.

BMW Group are o reprezentanţă oficială în România din luna iulie a anului trecut, când importul automobilelor din grupul BMW a fost preluat de la vechiul importator, Automobile Bavaria.

Automobile Bavaria a rămas principalul dealer al mărcilor BMW şi Mini.

Vânzările mărcii BMW pe piaţa românească au crescut anul trecut cu 65%, la 2.727 de unităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici