BNR ar putea opera modificări în conducerile băncilor

Banca Naţională a României ar putea primi puteri sporite de a solicita modificări în conducerile băncilor sau în acţionariatul acestora, dacă există motive de nemulţumire privind activitatea instituţiilor de credit respective, a declarat, miercuri, economistul-şef al BNR, Valentin Lazea.

13 afișări
Imaginea articolului BNR ar putea opera modificări în conducerile băncilor

BNR ar putea opera modificări în conducerile băncilor (Imagine: Mediafax Foto)

"Va fi o propunere legislativă. Va fi o lege care trebuie aprobată de Parlament. Asta se intenţionează, ca Banca Naţională să poată opera modificări în conducerile băncilor şi în acţionariat, dacă nu sunt efectuate acţiunile corecte, de exemplu dacă nu se aduce capital suficient", a spus Lazea.

El a adăugat că băncile din România va trebui să aibă o rată a solvabilităţii de minimum 10% până în luna septembrie, iar în acest interval instituţiile de credit care îndeplinesc condiţia sunt nevoite să suplimenteze capitalurile proprii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici