BNR nu vrea adoptarea euro înainte de 2015

Adoptarea mai rapidă a euro ca monedă a României ar reduce costurile tranzacţiilor, ar elimina riscul de curs de schimb, ar preveni relaxarea politicilor fiscale şi salariale şi ar stimula implementarea la timp a reformelor structurale, însă aceste argumente nu sunt suficiente în opinia BNR, conform unei evaluări prezentate la Viena de viceguvernatorul Cristian Popa, citat de "Ziarul Financiar".

18 afișări
Imaginea articolului BNR nu vrea adoptarea euro înainte de 2015

BNR nu vrea adoptarea euro înainte de 2015 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a invocat o listă mai lungă de considerente împotriva introducerii rapide a euro: pierderea flexibilităţii dobânzii şi a cursului lasă posibilitatea ca ajustarea unor dezechilibre macroeconomice să se facă pe seama creşterii şomajului sau a producţiei, sincronizarea slabă a ciclurilor economice din România şi din zona euro ar lăsa economia expusă riscurilor asimetrice, precum şi dificultatea stabilirii în devans a parităţii la care să se facă trecerea la euro.

Citeşte mai multe despre adoptarea monedei euro de către România pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici