Boagiu: Ministerul Transporturilor, "o sugativă de bani europeni" pentru coridoarele IV şi IX

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, susţine că instituţia pe care o conduce ar putea fi definită "ca o sugativă de bani europeni" pentru construcţia coridoarelor de transport pan-europene IV şi IX.

97 afișări
Imaginea articolului Boagiu: Ministerul Transporturilor, "o sugativă de bani europeni" pentru coridoarele IV şi IX

Boagiu: Ministerul Transporturilor, "o sugativă de bani europeni" pentru coridoarele IV şi IX (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"În acest an avem în derulare cel mai ambiţios program de modernizare a infrastructurii de transport din industrie (...). Ne-am putea defini ca o sugativă de bani europeni pentru coridoarele IV şi IX", a spus ministrul la forumul Consiliul de Cooperare al Golfului, organizat la Bucureşti.

Ea a afirmat că pentru finalizarea autostrăzilor de pe coridorul IV şi IX, autostrăzile Comarnic - Braşov şi Tg. Mureş - Iaşi - Ungheni, toate cu o lungime de aproape 870 de kilometri, mai sunt necesari 13,5 miliarde de euro.

Din această sumă, pentru coridorul IX de la Ploieşti la Albiţa (388 km) necesarul este de 1,5 miliarde de euro.

Pentru finalizarea coridorului IV pe calea ferată, în lungime de 800 de kilometri, ministerul mai are nevoie de aproape 8 miliarde de euro, astfel încât lucrările de modernizare să se încheie în 2020.

Printre alte investiţii Boagiu a menţionat proiecte de parteneriat de tip public privat la metrou, centuri ocolitoare, trenuri de mare viteză şi canalul Dunăre - Bucureşti.

Oficialul a invitat investitorii din zona Golfului să investească în construcţia de autostrăzi în România, referindu-se în special la Sibiu-Piteşti, proiect fără sursă de finanţare estimat la trei miliarde de euro şi care va fi realizat prin parteneriat public-privat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici