Boardul FMI va aproba a şaptea evaluare din acordul stand-by şi noul program la finele lunii martie

Comitetul director al Fondului Monetar Internaţional va discuta la finele lunii martie cea de-a şaptea evaluare a acordului stand-by şi termenii viitorului acord de tip preventiv cu România, a declarat, marţi, şeful misiunii de evaluare, Jeffrey Franks.

30 afișări
Imaginea articolului Boardul FMI va aproba a şaptea evaluare din acordul stand-by şi noul program la finele lunii martie

Boardul FMI va aproba a şaptea evaluare din acordul stand-by şi noul program la finele lunii martie (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Şeful misiunii de evaluare a FMI a reiterat că autorităţile române au îndeplinit condiţionalităţile pentru finele anului trecut, menţionând că ţinta de deficit a fost îndeplinită cu o "marjă substanţială".

De asemenea, Franks a arătat că rata inflaţiei a evoluat în linie cu aşteptările experţilor internaţionali şi a BNR, deşi scupirile la alimente şi combustibili au dus indicele preţurilor de consum uşor peste valoarea anticipată.

Oficialul FMI crede în reducerea inflaţiei în perioada următoare şi în prognoza BNR privind evoluţia preţurilor în 2011.

Franks a amintit că valoarea viitorului acord cu FMI va fi de aproximativ 3,6 miliarde de euro.

Misiune comună de evaluare FMI, CE şi Banca Mondială a încheiat marţi cea de-a şaptea evaluare a acordului stand-by, în care s-a analizat îndeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru din 2010 şi au fost negociate condiţiile privind un nou acord, de tip preventiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici