Boc a căutat salariul lui Isărescu pe Google!

Salariile conducerii unor instituţii precum Eximbank pot fi reduse şi prin lege, deşi procedura este mai complicată, iar directorii de bănci se pot alinia măcar la nivelul guvernatorului BNR, al cărui salariu, căutat "pe Google", este cuprins între 5.000 şi 7.000 euro, a declarat premierul Emil Boc.

30 afișări
Imaginea articolului Boc a căutat salariul lui Isărescu pe Google!

Boc a căutat salariul lui Isărescu pe Google! (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Şeful Guvernului a afirmat, luni seara, la postul B1 TV, că salariile acordate directorilor unor instituţii de stat, precum Eximbank, pot fi reduse şi printr-un proiect de lege, chiar dacă procedura este una mai complicată, şi a apreciat că diminuarea poate fi privită drept una normală atât timp cât salariul guvernatorului BNR este cu mult sub nivelul acestor directori.

Premierul a susţinut că a verificat "pe Google" salariul guvernatorului BNR şi că remuneraţia acestuia ar fi cuprinsă între 5.000 şi 7.000 euro.

Săptămâna trecută, Boc a cerut Eximbank să reducă salariul conducerii de la circa 20.000 euro în prezent la 1.000 de euro, corespunzător indemnizaţiei unui secretar de stat, după modelul Fondului Proprietatea, avertizând că altfel vor fi identificate şi alte soluţii pentru a efectua diminuarea.

Premierul a făcut trimitere la conducerea Fondului Proprietatea, unde salariul directorului va fi redus până la începutul lunii martie.

Fostul director general al Fondului Proprietatea Daniela Lulache a încasat anul trecut 1,86 milioane lei (441.000 de euro) de la Fond, banii reprezentând indemnizaţii de conducere, bonus de performanţă şi compensaţii, potrivit declaraţiei de avere publicate pe site-ul Fondului.

Ea a fost revocată din funcţie de Consiliul de Supraveghere al FP în luna decembrie, în locul său fiind numit Ionuţ Popescu, consilier pe probleme economice al premierului Emil Boc.

În urma informaţiilor apărute în presă pe marginea compensaţiilor primite de predecesoarea sa, noul director general al FP a anunţat că va solicita ca remuneraţia sa să fie limitată la nivelul celei primite de un secretar de stat, respectiv cel mult 4.800 lei pe lună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici