Boc cere miniştrilor soluţii pentru deficitul de personal în instituţii care gestionează fonduri UE

Premierul Emil Boc a cerut miniştrilor, în şedinţa comitetului pentru gestionarea fondurilor comunitare, să găsească soluţii pentru rezolvarea deficitului de personal din instituţiile implicate în derularea acestor finanţări, informează Executivul.

34 afișări
Imaginea articolului Boc cere miniştrilor soluţii pentru deficitul de personal în instituţii care gestionează fonduri UE

Boc cere miniştrilor soluţii pentru deficitul de personal în instituţii care gestionează fonduri UE (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Primul-ministru a mai dispus organizarea, în perioada imediat următoare, a unei întâlniri cu reprezentanţii firmelor care oferă consultanţă pentru atragerea de fonduri europene, pentru a putea cunoaşte problemele pe care le întâmpină aceştia în procesul de accesare a fondurilor europene, potrivit sursei citate.

În cadrul şedinţei comitetului a fost prezentată şi o informare privind stadiul implementării programelor operaţionale la 31 ianuarie.

Astfel, până la data de 31 ianuarie 2010, pentru cele şapte programe operaţionale au fost depuse 15.312 proiecte, în valoare de 30,76 miliarde euro. Comparativ cu situaţia la 31 decembrie 2009, numărul proiectelor depuse a crescut cu 422, iar valoarea acestora cu circa 703 milioane euro.

Din proiectele depuse au fost aprobate, până la 31 ianuarie 2010, un număr de 3.910, în valoare totală de aproximativ 8,61 miliarde euro.

Faţă de stadiul la 31 decembrie 2009, în ianuarie 2010 numărul proiectelor aprobate a crescut cu 22, iar valoarea acestora a crescut cu aproximativ 71 milioane euro.

Până la 31 ianuarie 2010 au fost semnate 2.263 contracte de finanţare cu beneficiarii, în valoare eligibilă de circa 4,25 miliarde euro, din care fondurile UE reprezintă 3,4 miliarde euro.

Numărul contractelor semnate a crescut în luna ianuarie 2010, faţă de luna decembrie 2009, cu 39, iar valoarea eligibilă a acestora a crescut cu aproximativ 347 milioane euro.

Plăţile totale efectuate către beneficiari, reprezentând pre-finanţări şi rambursări (cu excepţia rambursării de TVA), s-au ridicat la suma de aproximativ 635 milioane euro.

În luna ianuarie 2010 au fost efectuate plăţi către beneficiari în valoare de 36,61 milioane euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici